Niestety nie znalazlam podobnego tematu tutaj na forum, a potrzebuje pomocy mam strasznie sucha skóre glowy i brzydko to wyglada. Ogólnie tez mam sucha skóre, ale od jakiegos czasu i w zaleznosci od warunków pogodowych. Na glowie ten problem pojawil si? pierwszy raz. Caly czas musze miec wlosy rozpuszczone i strasznie mnie to denerwuje. Próbowalam juz kilka szamponów aptecznych i nic z tego, moze wy znacie jakies specyfiki, sposoby. Czy ktos z was ma podobny problem ? Help
Niestety nie znalazlam podobnego tematu tutaj na forum, a potrzebuje pomocy mam strasznie sucha skóre glowy i brzydko to wyglada. Ogólnie tez mam sucha skóre, ale od jakiegos czasu i w zaleznosci od warunków pogodowych. Na glowie ten problem pojawil si? pierwszy raz. Caly czas musze miec wlosy rozpuszczone i strasznie mnie to denerwuje. Próbowalam juz kilka szamponów aptecznych i nic z tego, moze wy znacie jakies specyfiki, sposoby. Czy ktos z was ma podobny problem ? Help
Hej Danka, a stosowalas moze szampony naturalne, bez SLS ?
Ja osobiście polecam wizytę u trychologa (on zajmuje się skórą głowy i włosami). Jest to dobry pierwszy krok do rozpoczęcia odpowiedniego leczenia :) Dzięki zawężonej specjalizacji, może dokładniej zająć się schorzeniem skóry głowy i ocenić, czy do rozwiązania problemu wystarczy kuracja i jakieś zabiegi trychologiczne, czy konieczne jest skierowanie do innego specjalisty, np. dermatologa.
Lysostres
Wysłany: 2022-05-10, 15:54
U mnie nawet woda ma znaczenie, moge nie mieć problemu, umyć się wodą gdzieś i nagle cały naskórek z głowy mi schodzi płatami. Miałem tak 4x w życiu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum