Wysłany: 2012-02-19, 10:47 W końcu przełom ? Tajemnica tkwi w komórkach macierzystych !
Ostatnio czytałem artykuł, w którym amerykańscy naukowcy chwalili się, że wyszło im z badań, że w łysej głowie i w tej owłosionej jest TYLE SAMO komórek macierzystych mieszków włosowych !!! Wynika z tego, że tam mogą rosnąć włosy ! Że te komórki nie obumierają ! Różnica była tylko w liczebności różnych typów komórek. W łysej głowie brakowało komórek progenitorowych i teraz "wystarczy" aktywować komórki macierzyste do przemiany w komórki progenitorowe. Mam nadzieję, że zajmie im to mniej niż 10 lat.
To nie żaden przełom. Też mi odkrycie i co dalej ? Jedyną super skuteczną metodą jest przeszczep włosów. Szkoda, że FUE jest taki drogi, bo STRIP to obciach trochę.
Jedyną super skuteczną metodą jest przeszczep włosów
zgadzam się. Ja sam nie znam lepszej metody, ale czy tak naprawdę warto wydawać tyle pieniędzy na włosy? Jaka jest różnica kiedy się je ma, a ich nie ma
Róźnica jest, tylko czy jest to warte swojej ceny? Wydaje mi się, że dla niektórych napewno, ponieważ utrata włosów dla tych osób jest jedną z najgorszych rzeczy, które może je spotkać.
Pati
Wysłany: 2018-12-04, 16:47
No oczywiście, że warte swojej ceny, ale niestety dla wielu osób jest to koszt nieosiągalny. Lepiej też nie kombinować i nie szukać najtańszych rozwiązań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum