Wysłany: 2013-01-29, 21:49 Blizna po przeszczepie włosów
Kilkanaście lat temu mój tata miał przeszczep włosów po którym pozostała blizna. W związku z tym, że włosy nadal się przerzedzają, a kolejnych zabiegów nie ma zamiaru już robić. Zastanawia się nad ogoleniem głowy. Oczywiście pozostaje problem blizny oraz przeszczepionych włosów które wyrastają nie naturalnie. Nie wiem jaki byłby tego efekt. Może ktoś ma podobny dylemat lub sposób na poradzenie sobie z blizną, a przynajmniej jej zatuszowanie. Czy pozostaje tylko dla niego ratunek w postaci peruki?
Piszesz, że włosy się przerzedzają Twojemu ojcu. Jedynym moim zdaniem wyjściem jest kupno peruki w takiej sytuacji. Inaczej też nie zakryjesz blizny. W każdym większym mieście znajdziesz taki sklep, fachowy z perukami, gdzie pewnie wszystko Twojemu ojcu wytłumaczą oraz doradzą jaka będzie najlepsza. Nie ma w tym nic wstydliwego przecież!
Kamil.... jest to blizna większa niż pół centymetra. Jest to blizna na potylicy, poprzeczna, która spokojnie ma z 10 centów jak nie więcej, a na dodatek jest poniżej niej inny odzcień skóry. Nie wiem dlaczego jest taki ślad....
To już zalezy od Twojego ojca, przecież z taką blizną można życ i się pokazywać. Na prawdę, to już zależy od tego czy Twój tata woli mieć włosy chodźby i sztuczne, czy w sumie mu to obojętne ;)
Właśnie mój ojciec miał podobny problem z blizną. Kiedy włosy zaczęły się przerzedzać do tego stopnia, że blizna była bardzo widoczna zgolił wszystko na 0. Moim zdaniem jego wygląd jest trochę gorszy, ale ważne jest to, iż tata czuje się lepiej w tej kreacji.
W moim gabinecie odbędzie się szkolenie z kamuflażu tych blizn za pomocą mikropigmentacji skóry głowy.
Zabiegi będę wykonywać osobiście pod czujnym okiem mistrza mikropigmentacji Hughes Pastoreta.
Bardzo proszę o udostępnianie.
☎️ 668266990
angela363
Wysłany: 2020-03-05, 12:18
Teraz przeszczep włosów nie musi oznaczać blizny. W centrum Elite stosują robota, dzięki czemu blizn nie ma.
mariolka55
Wysłany: 2020-03-06, 11:23
To prawda, obecnie ten zabieg wygląda całkiem inaczej niż kiedyś i jest o wiele mniej inwazyjny. Dodatkowo w Elite masz konsultacje z trychologiem za darmo.
jan558
Wysłany: 2020-03-06, 21:38
Nie słyszałem wcześniej i tej klinice, muszę tam zadzwonić dopytać o wszystko.
jaroP
Wysłany: 2020-03-07, 18:33
Warto, moja żona robiła u nich kilka zabiegów i bardzo chwali.
mariolka55
Wysłany: 2020-03-08, 21:55
Mają bardzo dobry sprzęt, chyba najnowocześniejszy w całej Warszawie. Do tego samo podejście wobec pacjenta bardzo pozytywne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum