Witam, jak w temacie - co najsilniejszego na łysienie typu męskiego dostanę w aptece bez recepty? Słyszałem reklamę Loxonu więc może on jest OTC? Czy jest coś mocniejszego? Z góry dziękuje za odpowiedź
Rzeczywiście, preparaty zawierające Minoxidil można dostać bez recepty. W części przypadków są one całkiem skuteczne. Na efekty trzeba jednak poczekać około 3 miesięcy. Jest to lek stosowany na skórę głowy 2 razy dziennie, co może być nieco kłopotliwe i niewygodne.
Podpinam się pod temat.
Czy Minoxidyl może pomóc na takie starcze łysienie ogólne?
Tzn. nie mam ani placków łysych ani zakoli, ogólnie mam coraz mniej włosów. Chciałbym to zahamować a nawet cofnąć.
Jak już gdzieś pisałam, minoxidyl powinien poprawić ukrwienie a co za tm idzie odżywienie i dotlenienie komórek macierzystych włosa, co powoduje lepszy wzrost włosów.
Należy jednak jak z każdym lekiem zachowac ostrożność, uważać na spadki ciśnienia, które mogą wywoływać omdlenia.
Oczywiście ważny jest sposób aplikacji i regularność stosowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum