To suplement diety - konkretnie kwas pantotenowy, czyli witamina B5. Kosztuje kilka złotych, dostępny jest w każdej aptece, a zdecydowanie przyspiesza porost włosów. Optymalną dawką jest 400 mg w dwóch dawkach - tzn. 2 X dzienie 2 tabletki po 100 mg. Oczywiście można łykać w jednej dawce 6 tabletek, ale nie będzie to tak dobrze przyswojone.
W tej chwili jestem w trakcie testowania tej metody na zagęszczenie i przyspieszenie wzrostu włosów, zobaczymy jakie przyniesie to efekty.
Czy ktoś z Was próbował już tego sposobu na sobie?
Bożenia
Wysłany: 2015-03-14, 20:29
Widzę, ze może to być sposób la mnie - tani, łatwy i bezbolesny :) jutro lecę do apteki po kilka opakowań, od razu wezmę końską dawkę 3 razy po dwie tabletki :P jestem zdesperowana, rok to i mało i dużo..
Po dwóch miesiącach stosowania Calcium Panthotenicum muszę przyznać, że faktycznie działa. Włosy przestały mi wypadać już po dwóch tygodniach, a dodatkowo pojawiły się nowe włoski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum