Dusty
Wysłany: 2015-05-03, 09:57 Pomocy!
Witajcie
w czwartek byłem fryzjera jak zwykle skrócić włosy. Przemiła fryzjerka zwróciła uwagę, że łysieję! konkretnie straciłem włosy tak jakby na czubku głowy ale nie w lini srodkowej, tylko bardziej na prawo. Łyse pole jest prawie w kształcie koła o średnicy około 4 cm.
Czym to może być spowodowane?
Dodam, ze mam 55 lat, mój ojciec łysiał od czubka głowy, ale bardziej centralnie i z zakolami, ja nie mam zakoli natomiast kiedyś miałem już dwa mniejsze łyse pola, ale same sie "zarosły".
Prosze o pomoc.
To może być zarówno przejaw łysienia androgenowego, jak i rzut łysienia plackowatego. W każdym razie nie warto tego bagatelizować i udać się do lekarza po poradę i po recepty na leki, które pozwolą spowolnić proces lysienia. Łysienie androgenowe nie musi rozpoczynać się idealnie w centralnym punkcie głowy.
Czy od momentu wykrycia u siebie tego miejsca łysienia coś się zmieniło? Zmieniło miejsce, nastąpił odrost, powiększyło się?
Jeżeli włosy w tych miejscach odrastały to będzie prawdopodobnie łysienie plackowate. Najlepiej zwrócić się do lekarza, dobry lekarz już na pierwszy rzut oka stwierdzi czy to łysienie androgenowe czy plackowate.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum