malinka
Wysłany: 2013-07-08, 18:31 Organizm, a leczenie.
Jak wiadomo, w leczeniu farmakologicznym stosuje się zarówno szampony jak i tabletki. Niektóre są oparte na składnikach naturalnych, jednak inne to prawdopodobnie czysta i stąd moje pytanie - jak na ogół działa to na organizm?
Czy jest to skuteczne i czy po odstawieniu leków farmakologicznych efekty utrzymują się?
Henna
Wysłany: 2013-07-08, 19:10
W leczeniu specyfiki wymagają stałych, systematycznych i dożywotnich działań. Jeśli zaprzestaniesz ich stosowania, problemy z łysieniem wrócą, być może nawet z jeszcze większą siłą. Dodatkowo ich skuteczność nie u każdego jest taka sama - wszystko zależy od składników i organizmu właśnie.
Mimo wszystko odpowiedni lekarz + odpowiedni lek = stopniowe zmniejszenie, a nawet usunięcie problemu. Więc warto próbować :D
malinka
Wysłany: 2013-07-09, 13:49
A czy jest jakaś skuteczna alternatywa? Słyszałam trochę o laseroterapii, jednak opinie były różne i sama nie wiem już czym się kierować.
Henna
Wysłany: 2013-07-10, 11:13
Jeśli po kilku miesiącach zażywania tabletek nie uzyska się pozytywnych efektów, warto rozważyć laseroterapię. Jest bezbolesna, a poprawia krążenie krwi co oczywiście zwiększa porost naszych włosów. Rok również trwa jakiś czas, a dokładniej rok z tego co się orientuję.
Tak jak wspomniała osoba powyżej, leczenie laserem powinna trwać około roku jeśli chcemy uzyskać jak najlepsze efekty. Później co miesiąc na zabiegi podtrzymujące. Seria 10 naświetleń kosztuje około 800-1000 zł w zależności od zakładu, który wykonuje :)
Henna
Wysłany: 2013-07-10, 11:20
A więc z tego co przeczytałam ta metoda również nie należy do najtańszych, ale zaś wygląda dużo bardziej zachęcająco niż farmakologiczne leczenie. Szczególnie jeśli chodzi o uboczne skutki wczesnego odstawienia leków.
malinka
Wysłany: 2013-07-12, 21:59
Coraz częściej zwykłe leki odchodzą w niepamięć, a zastępuje się najnowszymi technologiami. Nie zawsze jest to dobre rozwiązanie, ale w tym przypadku jak najbardziej co w 100% mogę potwierdzić. Jeśli tylko masz możliwość to warto spróbować. Chyba że lekarz ma jakieś przeciwwskazania (:
Ja tam powiem, że warto ryzykować, gdy już się leży z jakimś problemem, jednak gdy coś ktoś poleca znajomy i wiemy, że korzystał na 100% warto też użyć.
Kramal
Wysłany: 2013-08-23, 09:55
xpert napisał/a:
Ja tam powiem, że warto ryzykować, gdy już się leży z jakimś problemem, jednak gdy coś ktoś poleca znajomy i wiemy, że korzystał na 100% warto też użyć.
Może i masz trochę racji, ale w Internecie też często da się dowiedzieć ciekawych rzeczy, dlatego, że na przykład na takim forum, swoimi doświadczeniami mogą się wymieniać tysiące osób, a ty w swoim towarzystwie najwyżej masz dwóch łysych :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum