Wysłany: 2011-06-22, 08:28 Cienkie i słabe włosy od zawsze
Witam, od zawsze mam cienkie i słabe włosy. Nie mam przerzedzeń i nie łysieję, ale chciałabym je jakoś zagęścić. Ciężko mi je ułożyć, wiszą mi takie "sznity". Codziennie je muszę myć żeby nabrały troszkę puszystości, bo jeśli nie umyję to jest tragedia. Słyszałam, że obecnie jest wiele różnych dobrych metod. Co uważacie za najlepsze w moim przypadku ?
P.s. Mogą być zabiegi albo preparaty, kosmetyki, obojętnie, byleby działało.
Hmm, mam podobny problem. Nic nie działa, co ? Też myję codziennie włosy bo inaczej to jest tragedia. Są różne metody na zagęszczanie włosów, jakieś włosy doczepiane, zgrzewanie, itp, ale to wszystko osłabia włosy. Ja już mam dość moich włosów i zastanawiam się nad systemem. Kosztuje to trochę bo około 3-4 tysiaki, ale efekty są podobno genialne.
Mam system włosów i uważam, że to jest najlepsza metoda zagęszczenia włosów. Włosy są puszyste, gęste, nieporównywalne z tym co miałam kiedyś. Jedyną wadą to cena. Mój system kosztował 6,5 tysiaka i ma mi służyć 2 lata. Jeśli masz takie pieniądze to się nie wahaj. Większość aktorek teraz ma systemy zamiast swoich włosów.
Podobno na włosy, skórę i paznokcie bardzo dobrze wpływa "skrzyp-pokrzywa".
Są to zioła, które się parzy i piję. Z tego co wiem, będzie to taka herbatka ziołowa, o całkiem dobrym smaku. Nie jest ona droga, a według jednej z okolicznych kosmetyczek działa bardzo dobrze. Myślę, że warto spróbować.
Włosy powinny stać się gęściejsze.
Czy o dobrym smaku to nie wiem :P Ale na pewno warto spróbować, do tego suplementy diety brać odpowiednie. Starać się uzupełniać braki wit. A
IzaB
Wysłany: 2013-08-23, 10:13
xpert napisał/a:
Podobno na włosy, skórę i paznokcie bardzo dobrze wpływa "skrzyp-pokrzywa".
Są to zioła, które się parzy i piję. Z tego co wiem, będzie to taka herbatka ziołowa, o całkiem dobrym smaku. Nie jest ona droga, a według jednej z okolicznych kosmetyczek działa bardzo dobrze. Myślę, że warto spróbować.
Włosy powinny stać się gęściejsze.
Spróbować warto. Zwiększenia objętości włosów nie zauważyłam, tylko paznokcie mam znacznie bardziej wytrzymałe. To duży plus, bo wcześniej dość często mi się łamały.
pikners212
Wysłany: 2017-12-10, 18:04
Wątpię czy domowe metody pomogą. Na pewno warto spróbować ale jeżeli chcesz mieć dobry efekt to trzeba użyć specjalnych preparatów.
Pati
Wysłany: 2018-06-27, 07:41
Moim zdaniem warto próbować tych "domowych" sposobów. Niektórym osobom brakuje tylko pewnych składników odżywczych, które można znaleźć w ziołach, a nie w preparatach za parędziesiąt złotych.
Tak, ale jak się dowiedzieć, których składników brakuje. Chyba tylko u specjalisty niestety albo stety.
Izulla
Wysłany: 2019-06-04, 16:05
Witajcie,
Mam bardzo słabe i cienkie włosy. W dodatku - ostatnio zaczęły mi wypadać w zatrważający sposób.
Szukam szybkiego sposobu na zahamowanie tego procesu. Naczytałam się sporo o domowych sposobach, ale... w moim przypadku nie przyniosły oczekiwanych rezultatów. Myślę o jakimś szamponie, ewentualnie o suplemencie diety? Zastanawiam się czy kupić biotynę czy może coś o bogatszym składzie?
Proszę tylko o jakieś "budżetowe" polecenia. Produkty/Zabiegi za milion monet są dla mnie nieosiągalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum