Od wielu lat znany, świetny sposób na wypadanie włosów - końska dawka biotyny!
Jej nadmiar nie jest toksyczny, więc nie ma obaw, że ją przedawkujemy. Możemy łykać nawet kilkadziesiąt tabletek witaminy H dziennie i czekać na efekty.
Oczywiście warto też wprowadzić tę witaminę z diety. Produktami bogatymi w wit H są: wątróbka, orzechy, żółtko, soja.
Nie jestem pewna czy sama tylko biotyna może pomóc na każdy rodzaj łysienia niezależnie od jego przyczyny ;)
Być może przy niektórych niedoborach witamin, ewentualnie nadmiarach lub niedoborach jakichś enzymów komórkowych biotyna pomoże, ale nie sądze, żeby był to złoty środek na wszystkie kłopoty tracących włosy
Karolekkk [Usunięty]
Wysłany: 2016-08-25, 15:38
tak biotyna bardzo dobrze działa tylko ze mam wrazenie ze po czasie organizm sie do niej przyzwyczaja
czy ktoś może stosował kiedyś tabletki z biotyną?? na wiosnę w tv pojawiaja się reklamy takich tabletek z biotyną, jestem ciekawa czy one mają potwierdzoną swoją skuteczność...
Monia56
Wysłany: 2018-06-18, 08:40
Zaczęłam stosować biotynę, ale z powodu słabych paznokci. Po około miesiącu stosowania było widać efekty, paznokcie były zdrowsze, silniejsze. Jednak też zauważyłam, że moje włosy mniej wypadały oraz były bardziej gęste.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum