Tidus
Wysłany: 2015-06-15, 20:12 Siłownia a kondycja włosów
Witam. Nie przychodzę tu z typowym problemem łysienia ale to forum wydaje mi się najbardziej odpowiednie żeby zadać to pytanie. Otóż zastanawiam się co jest grane że kondycja moich włosów pogorszyła się po okresie chodzenia na siłownie? Oczywiście nie brałem nic niedozwolonego. A może to wina sauny z której też korzystałem? Nikt z rodziny nie ma tendencji do łysienia ale ja wyraźnie czuję moje włosy są inne niż 3 lata temu. Są bardziej miękkie i mniej objętościowo mi się wydają.. Przestałem trenować rok temu i dalej włoski nie wróciły do dawnej kondycji. WTF?
Laren
Wysłany: 2015-06-15, 20:12
Czesc.Troche to dziwne bo zdrowy tryb zycia powinien nam sluzyc .Moze dodatkowo zmodyfikowales diete i dlatego?
Ja jak chodziłam intensywnie na siłownie to nic takiego nie zaobserwowałam, ale używałam też specjalnego szamponu dla sportowców MonRin, mój chłopak zawodowo na rowerze jeździ i też go sobie chwali. Mam taką koleżankę która trychologią się zajmuje i jak zrobiła mi badanie włosów i skóry microcamerą to masakra jak to wyglądało, pokazała mi zatkane mieszki włosowe od tłuszczu i wtedy poleciła mi ten szampon i taki tonik odblokowujący, oczyszczający z tej samej firmy. troche drogie ale ja byłam zadowolona, na allegro można chyba kupić.
To moze byc odpowiedz na twoj problem -- cwiczysz , pocisz sie obficie i zatykaja sie mieszki wlosowe - hmmm - czyli nie wszystko jest zdrowe w sporcie!!!.
Moze zbadaj stan twoich wlosow
Cześć, miałam podobny problem i też się zastanawiałam co jest nie tak. Dermatolog pomógł mi, zbadał i polecił odpowiednie preparaty pielęgnujące skórę głowy. Nie ma co wróżyć z fusów najlepiej wybrać się do lekarza. :)
Mari
Wysłany: 2018-08-28, 12:22
Hej, myślę, że po prostu Twój trening jest wymagający, a co za tym idzie, Twój organizm ma większe zapotrzebowanie na witaminy, mikroskładniki itd. Powinieneś pomyśleć o dodatkowej suplementacji.
:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum