PIOTR
Wysłany: 2014-06-27, 21:22 czy zdecydowac sie na peruke
Chciałbym sie dowiedziec kiedy najlepiej podjąć decyzję o peruce?
Do tej pory unikałem stawienia czoła problemowi łysienia, jednak jest coraz gorzej.. Nie chce się truc tymi lekami wszystkimi
Myślicie, ze do jakiej ilości włosów wypada mieć swoje włosy, a kiedy trzeba zainwestować w perukę?
Zdecydowałeś więc, że nie zamierzasz podjąć się leczenia farmakologicznego swojego łysienia?
Przeważnie to brak działania leków skłania ludzi do zainteresowania się perukami, ewentualnie gdy przyczyna nie może być wyeliminowana leczeniem np. chemioterapia.
Jeżeli już zadajesz takie pytania, to sądzę, że peruka jest Ci potrzebna, choć nie zamieściłeś zdjęć, więc ciężko to jednoznacznie ocenić.
Wszystko zależy tez od Twojego indywidualnego podejścia i od pracy, którą wykonujesz.
PIOTR
Wysłany: 2014-07-20, 08:10
Nie,nie chcę się bez sensu truć tymi chemikaliami, które przecież są bardzo silne a nie gwarantują, że włosy przestaną wypadać i odrosną.
Peruka jest już rozwiązaniem na dłużej - płacę raz, korzystam wiele lat. Przy okazji nie niszcząc wątroby.
Nie mam też czasu na jakąś regularność w stosowaniu leków i wcierek, stąd od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna peruki.
Nie wiem tylko, czy będę się w niej dobrze czuć i czy będzie pasowac.
Przede wszystkim najgorsze są skutki uboczne wszelkich leków, w tym tych na łysienie!
Nie mogę pozwolić sobie na brak potencji, senność czy inne tego typu historie, więc dobrze Cię rozumiem.
Jednak też podziwiam Cię, bo ja nigdy nie zdecydowałbym się na założenie czy choćby przymiarkę peruki. Nie czułbym się ze soba dobrze.. CHyba lepiej czasem odpuścić i przyjąć to co daje los, chyba tak będzie w moim przypadku łysienia genetycznego
PIOTR
Wysłany: 2014-08-30, 11:39
Kupiłem sobie perukę i jestem zadowolony :)
nie rozumiem jak można źle się czuć mając piękne, naturalne włosy.. nie swoje, ale jednak!
Niepotrzebnie się wahałem, to była dobra decyzja - wszystkim zastanawiającym się - wybierzcie perukę zamiast niepewnego, kosztownego i męczącego leczenia łysienia, często niedającego efektów.
Dokładnie peruka tak samo dla mężczyzn jak i kobiet to nic strasznego. Jeżeli ktoś ma problemy z łysieniem i jest to uciążliwe, warto spróbować chociaż raz peruki. Bardzo możliwe, że nowe włosy się spodobają ;)
Dokładnie peruka tak samo dla mężczyzn jak i kobiet to nic strasznego. Jeżeli ktoś ma problemy z łysieniem i jest to uciążliwe, warto spróbować chociaż raz peruki. Bardzo możliwe, że nowe włosy się spodobają ;)
Tak tylko moim zdaniem porządne peruki troszkę kosztują, a niestety niektórych nie stać na taki wydatek.
miki789
Wysłany: 2019-05-10, 10:36
Długo szukałam dobrej perukarni która zrobi perukę dla mojej siedmioletniej córki.W Łodzi na Wiwulskiego wyknano peruczkę cudowną dla mojej córci włoski dano cieniutkie mięcutkie o kolorze bląd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum