Wysłany: 2013-01-11, 14:14 Jak rozpoznać łysienie?
Mam podejrzenie, że zaczęło się u mnie łysienie plackowate. Nie wiem co mam robić. Proszę o radę, czy warto zainwestować w jakieś preparaty, które skutecznie zahamują chociaż łysienie.
Na jakiej zasadzie działąją preparaty zagęszczające włosy?
julcia89
Wysłany: 2013-01-14, 16:28
Jeżeli zaobserwowałeś u siebie początki łysienie lub nie jesteś do końca pewien, to przede wszystkim proponuję wizytę u lekarza.
W moim przypadku nic nie pomagało, ale pół roku temu kupiłam sobie serum + szampon i moje włosy przestały wypadac. Co więcej, zauważyłam ich regenrację.
Albo raczej cebulki do góry :P
Może nie odpowiednio dbałeś o włosy?
Sprobuj kupic odpowiednie odżywki i dobry szampon. Pójdź do lekarza. Spróbuj brać witaminy które wzmocnią włosy ;)
Hej argal, proponuję udać się do trychologa. Jest to specjalista od włosów i skóry głowy. Pomoże ustalić przyczynę wypadania włosów i dobrać indywidualny oraz odpowiedni sposób pielęgnacji. Zasugeruje również ewentualne metody leczenia schorzenia.
Myślę, że jest to najlepszy i najszybszy sposób, żeby dowiedzieć się skąd u Ciebie wypadanie włosów. Jest to lepsze niż wydawanie samemu kasy i szukanie odpowiedniego produktu.
Wiktoria
Wysłany: 2024-08-22, 11:14
Też tak uważam jak Danka. Tryholog na pierwszej wizycie na pewno zbierze dokładny wywiad, który pomoże w ustaleniu przyczyny problemu, z jakim zgłosiłeś się do jego gabinetu. Następnie wykona bezinwazyjne, specjalistyczne badania trichoskopia, trichogram, badanie kamerką oraz analiza pierwiastkowa włosa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum