Carola
Wysłany: 2014-02-28, 10:41 Olejek arganowy
Witajcie ponownie!
Ostatnio u fryzjera usłyszałam od pewnej klientki, że stosuje ona olej arganowy na całą długość włosów i świetnie się on u niej spisuje. Niestety nie zdążyłam się dowiedzieć nic więcej, bo pani się spieszyła, więc postanowiłam zapytać tutaj. Czy ktoś próbował juz stosowac olejek arganowy na swoje włosy?
Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Można olejek ten stosować raz w tygodniu jako maskę na całą długość włosów, wmasowując szczególnie dokładnie w skórę głowy i końcówki i pozostawić na pół godziny, następnie umyć włosy lub codziennie wcierać w same końcówki, by zapobiec ich niszczeniu i rozdwajaniu.
Olejek ten ma zbawienny wpływ na suche i zniszczone włosy :)
ten olejek jest wspaniały na cerę ;) widzę że interesują Cie jego właściwości - zamiast pytać na forach polecam przeczytać jakiś dobry artykuł dla przykładu:zdrowyportal.pl z takich artykułów można dowiedzieć się wielu informacji na temat olejku ;) jest zdecydowanie warty uwagi jeżeli codzi o pielęgnację włosów.
Wiki82
Wysłany: 2017-05-30, 09:28
Działanie olejku arganowego na cerę obejmuje właściwie wszystko, począwszy od walki z suchością i szorstkością, po blizny i zmarszczki, a na przetłuszczaniu kończąc. Sama stosuję to cudo już od pół roku i efekt jest rewelacyjny! Skóra stała się gładka i miękka w dotyku :)
Monia56
Wysłany: 2017-05-30, 09:39
Ja stosuję olejek zarówno na skórę jak i na końcówki włosów. Przez częste prostowanie oraz farbowanie moje włosy stały się bardzo suche . Fryzjerka poleciła mi właśnie stosowanie olejku arganowego na końcówki codziennie na noc. Faktycznie już po 2 miesiącach efekt był widoczny. Włosy wyglądają zdrowo mimo codziennego prostowania:) zdecydowanie polecam :)
Jeżeli o mnie chodzi to olejek znalazł dodatkowo jeszcze jedno zastosowanie, znakomicie spisuje się jako przyśpieszacz opalania :) już niewielka ilość wtarta w ciało wystarcza, żeby skóra szybko nabrała pięknej opalenizny :)) gorąco polecam . życzę wszystkim słonecznych wakacji :))
Olejek arganowy jest najcenniejszym kosmetykiem w naszym domu. Oboje z chłopakiem mamy skórę suchą i wrażliwą. Zastąpiłam balsam do ciała olejkiem i efekty są super. Mój chłopak zawsze skarżył się na podrażnienia skóry twarzy,wiadomo częste golenie. Zastosował olejek kilka razy i teraz to kosmetyk nr 1 w naszym domu, którego nie może zabraknąć :))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum