cześć
piszę ponieważ nie mogę zahamować łysienia
Cierpię na bulimię, poprzednio chorowałam na anoreksję, ale coś się zmieniło i stałam się bulimiczką.
Leczę się, próbuję wyjść z choroby, ale gdy patrzę na siebie, jeszcze bardziej robi mi sie smutno i czuję się zmuszona do wymiotów.
Niestety, przez to cierpią moje włosy i paznokcie, ale przede wszystkim włosy.. Lecą garściami, sa cienkie, słabe i do niczego. Chciałabym to jakoś zmienić, boję się , ze tego nie zahamuję i zawsze jużbęd tak wyglądać.
Jak jjuż mówilam leczę się i mam nadzieję że uda mi sie wyjsc zupełnie z tej strasznej choroby. Chce jednak juz teraz jakos wzmocnic wlosy i spowolnic ich wypadanie
czy jest to mozliwe?
Witaj,
obawiam się, że z powrotem Twoich włosów do formy może być ciężko. Słyszała o kilku przypadkach, gdzie niestety nawet po wielu latach od wyleczenia się z anoreksji, włosy nadal wypadały.
Warto jednka próbować cos z tym zrobić, bo nie jest powiedziane, że włosy u Ciebie zareagują tak samo.
Przede wszystikim najpierw należy się skupić na wyjściu z bulimii i powrocie do normalnego żywienia, najlepiej od razu racjonalnego i bogatego w składniki mineralne. Taką dietę można także suplementować składnikami poprawiającymi jakość włosów, skóry i paznokci a także stosować naturalne sposoby walki z łysieniem.
Być może uda się cofnąc proces, który organizm wywołał z powodu braku dostępu do odpowiednich ilości składników odżywczych.
Bardzo chciałabym wrócić do normalności, ale niestety nie jest to takie proste.. Bardzo zmartwiłąm się informacją, że mogę już nigdy nie odzyskać zdrowych, mocnych włosów. W tej chwili skupię się jednak na wyleczeniu a włosami zajmę się w drugiej kolejnosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum