Tidus
Wysłany: 2015-06-12, 16:50 Zmiana dermakologa
Każdy z pewnością ma jakieś problemy. Ja akurat cierpię z powodu łysienia. Nie jestem ideałem, ale poprzez łysienie zupełnie straciłem poczucie własnej wartości nie jest mi z tym łatwo. Byłem u dermatologa, który przepisał mi jakieś leki, ale na razie nie dają one jakichkolwiek rezultatów. Może powinienem zmienić lekarza? Będę wdzięczny za podpowiedzi
Zmiana lekarza może być dobrym pomysłem. Ja zmieniałam chyba ze trzy razy. Uznałam, że musi być przecież sposób, aby pozbyć się tego problemu. ;) Zmiana dermatologa początkowo się opłaciła. Stwierdziłam, że prywatne wizyty są o wiele bardziej opłacalne na pewno dużo zależało jednak od mojej silnej woli. ja spróbowałam zabiegów kosmetycznych.
Doświadczony łysy facet doradza Ci zmiana lekarza na niewiele się zda! Jeśli masz to w genach, przykro mi raczej niewiele jest sposobów, aby z tym walczyć. Sam już dawno straciłem nadzieję. Na moje nieszczęście, oprócz tego, że straciłem włosy na głowie, to jeszcze musiałem się rozwieść. Nie wierze w cuda uzdrowicieli, którzy za każdą wizytę kasują dodatkowe pieniądze
Jeśli stać Cię na prywatnego dermatologa jak najbardziej możesz się do niego udać. Być może za pieniądze będą w stanie nieco więcej doradzić. Ja również jestem doświadczona w tym problemie, odwiedziłam przeszło czterech specjalistów. Jedyne, czego się dowiedziałem, to, to, że nie da się uciec przed przeznaczeniem, po prostu musiałam się przyzwyczaić.
Laren
Wysłany: 2015-06-12, 16:54
Nie ma obaw do paniki. Zmiany mogą przynieść ulgę. Na pewno szukając odpowiedniego lekarza znajdziesz też metodę na pozbycie się swojego problemu. Na pewno powinieneś być wytrwały i nieco bardziej zadbać o siebie. Porady odnośnie lekarzy godnych polecenia znajdziesz przecież w Internecie. Są w końcu opinie pacjentów, którzy polecają lub odradzają - jest to jakaś metoda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum